hazerugfilets (uit
mijnen diepvries): Trema
met een compotte van airellen (veenbessen)
hewel het meeste werk zijn de aardappelen,
schillen en koken...
de rugfilets ontdooid en wel even platgeklopt en
in totaal 6 minuten gebakken. De compotte van
gisteren even in de micro, de saus eveneens van
gisteren en even opgewarmd en nog wat koude
boter erbij geroerd de filets op de borden de
aardappels er bij en de kompotte, en het geheel
genappeerd met de saus versierd met bieslook en
als het even kan met wat eetbloemen en een paar
blaadjes erbij, dus de bereiding i gewoon wat
wachten tot de patatten gaar zijn.
zes minuten voor het vlees dat valt mooi binnen
de kooktijd van de patatten.
Ja in het jachtseizoen dan koop ik in de
supermarkt wat pakken hazerug filet en bij min
24 in de diepvries blijft dat het hele jaar nog
goed want vacuüm verpakt...
|
|
Ossobucco: Anaïs
Ossobucco met tagliatelle en tomatensaus met
veel basilicum. De schenkels kan je vooraf reeds
gaar stoven en die zijn opgewarmd nog lekkerder
dan versgemaakt. De tagliatelle niet te lang
laten koken, hij moet al dente blijven en de
tomatensaus met basilicum maak je van een blik
gepelde tomaten die je in blokjes snijd en daar
met al de kruiden die je in je keukenkastje vind
rijkelijk eens overstrooid. Als je de
tagliatelle in een mooi keurig kroontje op je
borden hebt gelegd leg je daar die schenkel
naast en strooi je over het geheel met gulle
hand wat fijngemalen parmesan of grano padano
wat je maar in huis hebt. |
|
|
|
|