Home

Kookhoekje


 

hazerugfilets (uit mijnen diepvries): Trema
met een compotte van airellen (veenbessen) 
hewel het meeste werk  zijn de aardappelen, schillen en koken...
de rugfilets ontdooid en wel even platgeklopt en in totaal 6 minuten gebakken. De  compotte van gisteren even in de micro, de saus eveneens van gisteren en even opgewarmd en nog wat koude boter erbij geroerd de filets op de borden de aardappels er bij en de kompotte, en het geheel genappeerd met de saus versierd met bieslook en als het even kan met wat eetbloemen en een paar blaadjes erbij, dus de bereiding i gewoon wat wachten tot  de patatten  gaar zijn.
zes minuten voor het vlees dat valt mooi binnen de kooktijd van de patatten.
Ja in  het jachtseizoen dan koop ik  in de supermarkt  wat pakken hazerug filet en bij min 24 in de diepvries blijft dat het hele jaar nog goed want vacuüm verpakt...

 
 
Ossobucco: Anaïs
Ossobucco met tagliatelle en tomatensaus met veel basilicum. De schenkels kan je vooraf reeds gaar stoven en die zijn opgewarmd nog lekkerder dan versgemaakt. De tagliatelle niet te lang laten koken, hij moet al dente blijven en de tomatensaus met basilicum maak je van een blik gepelde tomaten die je in blokjes snijd en daar met al de kruiden die je in je keukenkastje vind rijkelijk eens overstrooid. Als je de tagliatelle in een mooi keurig kroontje op je borden hebt gelegd leg je daar die schenkel naast en strooi je over het geheel met gulle hand wat fijngemalen parmesan of grano padano wat je maar in huis hebt.