Home

Kookhoekje

gemarineerde visfilet
Recept van Medea

Nodig:
Een visfilet van een niet te weke vissoort, leng, zeeduivel of zo iets.
Marinade:  grove mosterd , olie, gekneusde kruiden, azijn en honing, p+z.
Bereiding:
De marinade: grove mosterd mengen met olie, gekneusde kruiden( lava niet vergeten), een ietsje azijn en honing, p+z.
Ca. 3 u. laten erin liggen.
De filets lichtekes afvegen en dan aanbakken in goede boter en dan nog even laten doorgaren op een klein vuurke.
Erbij maak ik gestoofde witloof en koude gekookte aardappelblokjes met een kruidenvinaigrette, waar heel veel klein gesnipperde ajuin in zitten en ook wat honing.
Er kan natuurlijk van alles bij gegeven worden maar ik eet zo graag witloof dus !!
Daarbij heb ik graag extremen op mijn bord. De bitterheid van de witloof,met de mosterd- honingmarinade + het ietwat kruidig- zure van de aardappels, kwestie van smaak, en goesting is koop !!

Eigen creatie

Daar ik heel graag scampi’s en aanverwante zaken eet, komt hier dadelijk een - eigen creatie- van döner op tafel!
Daar komt in; de scampi’s, gemengde salade, tomatenschijfjes, groene pepers, olijven en heel veel ajuin. Het brood krijgt een laagje knoflooksaus en mayonaise en ..... smaken dat het doet!! Mvgv, Medea.