Home

Kookhoekje


 

Varkenshaasje met garnalenroomsaus (4 personen) door Scoebidoe
1 uitje
6 sprieten bieslook
150 gr gepelde garnalen
2 varkenshaasjes (+- 500 gr
50 gr boter
Zout en Peper
½ dl droge witte wijn
½ el bloem
¼ l slagroom
Voorbereiden:

Ui pellen en fijnsnipperen
Garnalen onder koud water afspoelen.Laten uitlekken.
In kopje bieslook fijnknippen.
Bereiden:

Vlees insmeren met mosterd,peper er boven malen.Schaal voorverwarmen.
In braadpan boter verhitten.Vlees in +- 15min rondom bruin en gaarbakken.
Vlees uit pan nemen en op warme schaal leggen.Vlees bestooien met zout.
Vlees warm houden.
In bakvet ui+- 1min fruiten.Wijn toevoegen en aanbaksel losroeren.Op hoog
vuur zonder deksel op pan +- 2min. inkoken.
Bloem erdoor roeren.Slagroom toevoegen.Al roerende aan de kook brengen.Garnalen
Toevoegen,2el achter houden.In +- 1 min. zachtjes verwarmen.Saus op smaak brengen met
Peper en zout.Deksel van schaal nemen.Saus rondom vlees schenken.Achtergehouden garnalen op vlees leggen.
Bieslook erover strooien
Lekker met fritten en broccoli.
 
 
Varkenshaasje met honing en rozemarijn: Scoebidoe
Voor 4 personen:
800 gram varkenhaasje
1 bol knoflook
2 eetlepels honing
2 eetlepels witte wijnazijn
olijfolie
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
1 koffielepel zachte groene peperbessen
peper en zout

Bereiding:
Pureer(in de keukenrobot of met de staafmixer) de rozemarijn met de
Peperbessen,de honing,de wijnazijn en de olijfolie.
Bestrijk er rondom de gekruide varkenshaasjes mee.
Zet ze 1 uur afgedekt in de koelkast.Leg ze dan in een ovenschotel,met de ongepelde teentjes van het lookbolletje er omheen.
Schenk er 1 dl water bij en zet het vlees 25 tot 30 minuten in de oven,op 200° C
Duw de knoflook(die nu lekker gaar is) uit de velletjes en strijk de knoflookpuree op de varkenshaasjes.
Laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor U ze in fijne plakken snijdt.
Serveer het vlees met gestoomde of gekookte aardappelen.