Varkenshaasje met
garnalenroomsaus (4 personen) door Scoebidoe
1 uitje
6 sprieten bieslook
150 gr gepelde garnalen
2 varkenshaasjes (+- 500 gr
50 gr boter
Zout en Peper
½ dl droge witte wijn
½ el bloem
¼ l slagroom
Voorbereiden:
Ui pellen en fijnsnipperen
Garnalen onder koud water afspoelen.Laten
uitlekken.
In kopje bieslook fijnknippen.
Bereiden:
Vlees insmeren met mosterd,peper er boven
malen.Schaal voorverwarmen.
In braadpan boter verhitten.Vlees in +- 15min
rondom bruin en gaarbakken.
Vlees uit pan nemen en op warme schaal
leggen.Vlees bestooien met zout.
Vlees warm houden.
In bakvet ui+- 1min fruiten.Wijn toevoegen en
aanbaksel losroeren.Op hoog
vuur zonder deksel op pan +- 2min. inkoken.
Bloem erdoor roeren.Slagroom toevoegen.Al
roerende aan de kook brengen.Garnalen
Toevoegen,2el achter houden.In +- 1 min.
zachtjes verwarmen.Saus op smaak brengen met
Peper en zout.Deksel van schaal nemen.Saus
rondom vlees schenken.Achtergehouden garnalen op
vlees leggen.
Bieslook erover strooien
Lekker met fritten en broccoli.
|
|
Varkenshaasje
met honing en rozemarijn: Scoebidoe
Voor 4 personen:
800 gram varkenhaasje
1 bol knoflook
2 eetlepels honing
2 eetlepels witte wijnazijn
olijfolie
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
1 koffielepel zachte groene peperbessen
peper en zout
Bereiding:
Pureer(in de keukenrobot of met de staafmixer)
de rozemarijn met de
Peperbessen,de honing,de wijnazijn en de
olijfolie.
Bestrijk er rondom de gekruide varkenshaasjes
mee.
Zet ze 1 uur afgedekt in de koelkast.Leg ze dan
in een ovenschotel,met de ongepelde teentjes van
het lookbolletje er omheen.
Schenk er 1 dl water bij en zet het vlees 25 tot
30 minuten in de oven,op 200° C
Duw de knoflook(die nu lekker gaar is) uit de
velletjes en strijk de knoflookpuree op de
varkenshaasjes.
Laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
voor U ze in fijne plakken snijdt.
Serveer het vlees met gestoomde of gekookte
aardappelen.
|
|
|
|