Home

Kookhoekje


 

Gestoofde witloof of prei door Jeanette 

Witloof gestoofd of prei,  worsten bakken de aardappelen koken
In een grote vuurvaste schotel witloof of prei,  worsten en aardappelen alles er in
Dan een belchamel saus met een beetje jus van het vlees en wat kaas
Dan kaas op er strooien en de oven in
Dat was altijd een lekkernij als we dit kregen voor maaltijd
Men kan dit op voorhand maken
Groeten  Jeanette


Quiche: Anaïs
als voorgerechtje een quiche van Waterkers en geitenkaas. Je kan klaargemaakte bladerdeeg gebruiken die je in je ingevette bakvorm hebt gelegd, daarop kan je al je goed uitgelekte en geblancheerde waterkers leggen en je schijfjes geitenkaas. Je mengsel van eieren en room kan je al opkloppen maar nog niet in de vorm gieten anders gaat je deeg week worden. Op het ogenblik dat je aperitiefje wordt begonnen zet je de quiche in de voorverwarmde oven en op een goed kwartier is hij klaar. Je snijd de stukjes quiche zo groot als je zelf wil en je legt er aan beetje veldsla naast op het bord.