Weergaloos fijn saus
recept van Scoebidoe
Vandaag maken we saus ;
Geen
gewone saus,een sublieme kreatie die
gebraden kip,eend,kalkoen,varken en
zelfs koud vlees naar de hogere
regionen van de kookkunst voert.
Pel
en snij 750 gr uien in dunne ringen.
Uien? Ja,maar wees gerust,het word
geen doordeweekse ajuinsaus.
Smelt
een gulle noot boter in een
pannetje.Leg er de uieringen in en
roer ze rustig om.
Strooi wat zout,peper en 1 eetlepel
suiker.Reken 10 min. op laag vuur.
Voeg
1 borrel azijn toe waarin je één dag
van tevoren,enkele frambozen hebt
gelegd.Liefs verse.Na 24 uur is de
azijn rood geworden,want hij heeft
het fruit verteerd.
Meng.Voeg 1 kop rode wijn toe.Zet
een deksel op de pan en laat 20 min.
zachtjes stoven.
Roer
dan 1 eetlepel honing door de rode
pap en gun de pap – nu zonder deksel
–nog 10 min. vuur.
Druk
het mengsel door een zeef of maal
met een mixer fijn.
Proef
of er nog zout of peper gewenst is.
Serveer de saus warm bij warm,of
koud bij koud. |