Home

Kookhoekje

Konijn


Recept van Scoebidoe

Konijn met thijm


Nodig:

1 konijn in stukken

+- 750 gram sjalotjes

verse thijm

2 teentjes knoflook

¼ liter droge witte wijn

¼ liter kippenbouillon

Peper en zout

Bereiding:

Maak sjalotjespanklaar blancheer ze 1minuut en laat ze schrikken in koud water.

Kruid konijn met peper en zout,braad ze kort rondom aan in 4 eetlepels olijfolie.

Doe er de gepelde en gehakte look en 3 takjes thijm bij.laat de kruiden meebakken.

Schenk er de wijn en bouillon bij,dek af en temper het vuur.

Stoof de sjalotjes in olie met peper en zout en voeg ze bij het konijn.

Laat zowat 1 uur,afgedekt,op een zacht vuur staan tot het konijn goed gaar is.

Serveer met aardappelen of met brood.

 

Smakelijk,

 

Weergaloos fijn saus
recept van Scoebidoe
 

Vandaag maken we saus ;

Geen gewone saus,een sublieme kreatie die gebraden kip,eend,kalkoen,varken en zelfs koud vlees naar de hogere regionen van de kookkunst voert.

Pel en snij 750 gr uien in dunne ringen. Uien? Ja,maar wees gerust,het word geen doordeweekse ajuinsaus.

Smelt een gulle noot boter in een pannetje.Leg er de uieringen in en roer ze rustig om.

Strooi wat zout,peper en 1 eetlepel suiker.Reken 10 min. op laag vuur.

Voeg 1 borrel azijn toe waarin je één dag van tevoren,enkele frambozen hebt gelegd.Liefs verse.Na 24 uur is de azijn rood geworden,want hij heeft het fruit verteerd.

Meng.Voeg 1 kop rode wijn toe.Zet een deksel op de pan en laat 20 min. zachtjes stoven.

Roer dan 1 eetlepel honing door de rode pap en gun de pap – nu zonder deksel –nog 10 min. vuur.

Druk het mengsel door een zeef of maal met een mixer fijn.

Proef of er nog zout of peper gewenst is.

Serveer de saus warm bij warm,of koud bij koud.