|
Gezond
snoepje
Recept van Scoebidoe |
Gezond
Snoep-idee
Honing-appelschijfjes
Eenvoudig en makkelijk.Lekker en lang te
bewaren,in een goed gesloten doos.
Steek met een appelboortje het klokhuis uit 2
zoete appels.
Snij ze,ongeschild,in plakken van zowat 1cm dik.
Besprenkel ze aan beide kanten,met
citroensap,zodat ze niet verkleuren en kwast
ze,ook aan beide kanten,in met vloeibare honing.
Spreid ze mooi uit op een bakplaat en zet ze
ongeveer 6 uur(jawel,ze hebben tijd nodig om te
drogen!) in de oven op maximum 70° C.
Keer ze in de helft van de droogtijd om .
Ze zijn goed als ze een beetje taai aanvoelen.
Laat ze afkoelen en bewaar ze koel en droog. |
|
|
|
Recept Trema
Neem voor elke gast een (groot) wijnglas of
een speciaal Irish Coffee-glas. Doe hier per
glas twee theelepels bruine suiker in. Doe
in elk glas een borrelglaasje whiskey.
Schenk de glazen met de hete koffie tot
driekwart vol. houd een lepel boven de
vleoistof en vul de glazen verder met licht
geklopte slagroon. Strooi bovenop de
slagroon een beetje cacaopoeder.(de lepel
dient om de room bovenop de koffie te houden
en om te voorkomen dat de Whiskey uitdampt)
Een
heel klein beetje zout versterkt nog het aroma,
en voor de rest zou ik zeggen uitproberen, de
juiste dosering, je hebt nog even de tijd en
iedere avond een paar probeersels en je zal
merken dat je dan heel lekker slaapt telkens...
Trema |
|
|
Notenlikeur
door Scoebidoe
Likeur van Groene noten
Bereiding:
1- een maatbeker van 1 liter groene
noten.Geplukt op St Jan(24 Juni).Op dat moment
is de vrucht helemaal gevormd,het hout helemaal
niet
2- de noten fijn cutteren tot een gladde groene
puree.
3- Vermengen met 1 liter alcohol 95°
4- In een gesloten pot bewaren in de kelder
gedurende 6 weken,dagelijks even omroeren.
5- Een siroop koken van 30° Beaumé,ttz. 1 liter
water met 1 kg klontjessuiker gedurende 10
minuten koken tot 105° C; afkoelen.
6- De notentintuur zeven door een
neteldoek,flink uitpersen.
7- De notentintuur vermengen met hetzelfde
volume aan siroop.
8- Goed mengen en bottelen.
9- 3 maanden laten rusten.
10- Koel serveren als digestief.
|
|
|
Recept voor
speculaas
Zal ik jullie eens een lekker recept geven voor
de tijd van het jaar, is wel voor de snoepers
onder ons hè.
Recept voor lekkere speculaas
1kg gewone bloem
700gr bruine suiker
350gr boter(melkerijboter)
3eieren,goed geklopt
3/4soeplepel kaneel
3/4soeplepel maagzout
WERKWIJZE
De ingrediënten goed mengen, het deeg een hele
nacht laten rusten in een kom, afgedekt met een
zuivere handdoek.
Het deeg uitrollen tot het tussen een en
anderhalve centimeter dik is. De
speculaashoekjes met een mes of met vormpjes
uitsnijden en op een bakplaat(afgedekt met
bakpapier)leggen. De oven voorverwarmen op 225
graden, de koekjes 15 minuten laten bakken,
laten afkoelen en dan smullen maar.
Veel succes
Mobby /joke
|
|
|
Sinaasappelwijn:
door Maria-Magdalena
10 liter wijn
2 liter eau de vie
1 citroen in schijfjes
2 kilo suiker
8 sinaasappelen in schijfjes
Laat alles samen 5 dagen trekken
Filteren en in flessen doen
Wordt puur gedronken als digestief en met veel
water voor de dorst.
Vrij vertaald uit het receptenboekje van
Henriette Arts
Ik heb dit met rosewijn geprobeerd en het was
heel lekker met veel ijs
|
|
|